Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  Alljungenmeer Avondwandeling

Volg GPSwalking op TwitterKorte beschrijving

Deze zomervakantie waren we te gast op camping Stensjo in het plaatsje Holmsjö¶. Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Stensjö en van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto`s. U kunt deze informatie hier lezen.


Routebeschrijving

Een GPS wandeling van 3 km langs het Alljungenmeer in de provincie Blekinge in Zweden.
De route is goed begaanbaar.
Op de camping kunt in ieder geval een kopje koffie of een ijsco krijgen.

  De kenmerken
  startpunt Stensjo, Zweden
  positie Blekinge , Zweden. Co√∂rdinaten: N56.372044 E15.511521
  afstanden 3.0 km,
  type Bos/Dorp/Meer
  begaanbaarheid Erg drassig
  scootmobiel Nee
  honden Mag los
  horeca Niet aanwezig
  Datum wandeling 13-09-2010

  Langere beschrijving
 

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet Alljungenmeer ligt dicht tegen de camping aan, op ongeveer 100 meter. Deze avondwandeling is geen lange wandeling, maar als u tegen de avond aan de wandel gaan dan wordt u doorgaans getracteerd op een prachtige zonsondergang.

Het eerste deel van de wandeling voert u met een kleine omweg richting (schier)eilandje. Via een klein bruggetje komt u op het eilandje.

Naar Zweeds gebruik staan er een paar picknicktafels en een barbeque klaar. Gewoon een rugzak met eten meenemen en u kunt er heerlijk vooruit.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSVanaf het bruggetje (en ook van het eiland) heeft u een prima zicht op een paar rotsen waarop een kleine kolonie meeuwen huizen. Dit jaar hadden ze 2 kuikens. Als u dan in de buurt komt ontstaat er een heel gekrijs.

Met een goede verrekijker kunt u goed het verschil zien tussen de witte ouders en de grijze kuikens.

Nu de zon ondergaat krijgt het blauwe water steeds meer een gouden glans. Vanaf het bruggetje kun je dat mooi zien. Verderop langs de route komt u nog langs een klein meertje. Daar liggen grote stenen die prachtig weerspiegelen in het water. Bij windstil weer kunt u daar ook mooie foto`s maken.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe route loopt verder richting het zwembad/speeltuintje. Daar is de zonsondergang het beste te zien. Mocht u nog aan de vroege kant zijn dan kunt u altijd een zakje bosbessen of frambozen plukken. Die groeien volop op deze route. Of u gaat even op vlinder jacht. Wij kwamen verschillende soorten vlinders tegen, zoals het blauwtje.

Wij spoelden deze bessen goed af, lieten ze een uurtje staan met wat zout in het water. Daarna even afspoelen en koken. Heerlijk bij de joghurt.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSIn de zomer is de zonsondergang het mooist tussen 21.30 en 22.00 uur. Als u dan bij het speeltuintje aankomt bent u getuige van de meest prachtige kleuren.

Meestal is tegen deze tijd de wind helemaal gaan liggen, het meer is helemaal vlak en weerkaatst de rode gloed alsof er een spiegel in het water ligt.

In een kwartiertje komen de verschillende tinten rood langs, totdat het opeens over is. In een paar minuten wordt het rood flets.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSEn dan is het weer tijd om de warme voortent op te zoeken. Het koelt doorgaans lekker af in Zweden. Laat buiten zitten gaat alleen met een lekkere warme trui aan.

Deze wandeling is maar 3 kilometer, maar op het goede moment gelopen, een prachtige wandeling die u geen moment verveelt.

 

 


 
 

Helaas zijn er nog geen reacties beschikbaar. We willen u van harte uitnodigen om een reactie te plaatsen. Klik op de blauwe knop "Toevoegen" om een nieuwe reactie te plaatsen.