Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  Alljungenmeer 2

Volg GPSwalking op TwitterKorte beschrijving

Deze zomervakantie waren we te gast op camping Stensjö in het plaatsje Holmsjö. Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Stensjö van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto`s. U kunt deze informatie hier lezen.


Routebeschrijving

De route heeft een lengte van 22 km.
Er zijn verkortingen van 19/18/16 en 14 km beschikbaar.
De route is goed begaanbaar.
Op de camping kunt in ieder geval een kopje koffie of een ijsco krijgen.

  De kenmerken
  startpunt Stensjo, Zweden
  positie Blekinge , Zweden. Co√∂rdinaten: N56.390986 E15.509180
  afstanden 22.0 km, 19 km, 18 km, 16 km, 14 km
  type Bos/Dorp/Meer
  begaanbaarheid Erg drassig
  scootmobiel Nee
  honden Mag los
  horeca Niet aanwezig
  Datum wandeling 13-09-2010

  Langere beschrijving
 

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet Alljungenmeer ligt dicht tegen de camping aan op 100 meter. Een pad voert naar het meer. Direct heb je een prachting uitzicht over het meer.

Helaas liggen er niet overal een mooi pad langs dit meer. Alleen aan de rechterkant naar boven is er een mooi pad. Dat pad komt uit op het centrale punt van alle wandelroutes rondom het Alljungenmeer. We hebben geprobeerd om wat nieuwe paden te verkennen, maar de meeste van deze nieuwe paden beginnen veelbelovend, en stoppen dan abrupt. Zo loop je nog over een mooi en duidelijk pad, en zo is er niets meer van een pad te bekennen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSWe hebben alle routes aan elkaar geknoopt tot één lange wandeling van 18 kilometer.

Maak niet de fout om de oranje route te gaan lopen. Al die oranje paaltjes behoren tot de Blekingenlede route, een lange afstandsroute dwars door Blekingen.

Onze buren waren enthousiast begonnen aan deze oranje route en kwamen er een heel eind verder pas achter dat deze route geen rondwandeling was. Toen moesten ze het hele stuk ook weer teruglopen. Alle andere aangegeven routes komen weer mooi terug op het centrale punt. Daar kunt u zich geen buil aan vallen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSOp deze routes komt u langs verschillende leuke Zweedse vakantiehuisjes. Midden in de zomer zijn de meeste bewoond. Dat is eenvoudig te zien aan de Zweedse vlag. Hangt die buiten, dan zijn de bewoners thuis.

Sommige bewoners besteden veel aandacht aan de tuin om hun huis. Plantenpotten met mooie bloemen, beeldjes, een keurig gemaaid gazon. Je komt het allemaal tegen.

Toen ik een foto aan het maken was van het huis links op de foto kwam de vrouw des huizes eens polshoogte nemen. Doorgaans geen probleem want de Zweden spreken allemaal prima Engels. Alleen deze vrouw niet. En van Zweeds kun je niets maken als Nederlander.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSLopend over een lang pad kwam ik een vreemd bordje tegen. Wat zou dat betekenen?

Achter het bordje was nog net een steen door het groen te zien. Gelukkig was er verderop een paadje die een duidelijker zicht op de steen gaf. Het was een mooie grote zwerfkei die op 2 punten op de ondergrond steunde.

Grote dieren zijn we helaas onderweg niet tegengekomen. Sporen des te meer. Omgewoelde mosvelden zijn een teken dat er wilde zwijnen voorkomen. Ook zie je overal kijkhutten in de bossen staan. In allelei soorten en maten.

Links op de foto staat een professionele hut. Aan de andere kant van de weg was een verzamelplaats met hooi en veel sporen. Dankzij de grote hoeveelheid aardappelen die er op de grond lagen rook het zeer penetrant.

Als u in de ochtend of avond hier een kijkje komt nemen kan het best gebeuren dat u rendieren of wilde zwijnen treft. In het volle daglicht is die kans veel kleiner. Wij moesten het doen met vlinders en hazelwormen en ander klein ongedierte.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet laatste gedeelte van de wandeling ging door een gebied dat net een grote kaalslag achter de rug had. De route was gelukkig nog steeds goed te volgen, maar de paden waren helemaal kapot gereden. Het lopen viel soms niet mee.

Als je dan even op je GPS kijkt en niet op het pad let dan lig je even later zomaar op je snuit. Gelukkig zonder schade. Alleen 2 groene en natte knieeën.

Het laatste stukje langs het meer loopt weer heerlijk.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe camping komt weer in zicht. En tussen 12.00 en 20.00 uur kunt u bij de kiosk terecht voor een ijsje en een praatje met Kees. Dat mag ook wel na 18 kilometer wandelen in de warme zon.


 
 

Helaas zijn er nog geen reacties beschikbaar. We willen u van harte uitnodigen om een reactie te plaatsen. Klik op de blauwe knop "Toevoegen" om een nieuwe reactie te plaatsen.