Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  Radastrand Noord

Volg GPSwalking op TwitterKorte beschrijving

Deze zomervakantie waren we te gast op Camping Rädastrand in de Zweedse provincie Värmeland. Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Rädastrand en van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto's. U kunt deze informatie hier lezen.


Routebeschrijving

Een GPS wandeling van 12 km vanuit camping Räastrand/Radastrand in de provincie Värmeland In Zweden.
Met deze wandeling kunt u de omgeving van de Camping aan de noordkant verkennen.
De wandeling is goed begaanbaar.
Van deze wandeling zijn verkorte versie van 11/6/5 en 4 km beschikbaar.

  De kenmerken
  startpunt Rada, Zweden
  positie , Zweden. Co√∂rdinaten: N60.023153 E13.571782
  afstanden 12.0 km, 11 km, 6 km, 5 km, 4 km
  type Bos/Open landschap
  begaanbaarheid Goede wandelschoenen aantrekken
  scootmobiel Nee
  honden Mag los
  horeca Bij start
  Datum wandeling 13-09-2010

  Langere beschrijving
 

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDit is een prima wandeling om de omgeving van de camping een beetje te verkennen. Ondanks dat de camping tussen het Rådasjön en het vliegveld van Hagfors ligt ingeklemd kun je toch leuke wandelingen maken. Er zijn voldoende leuke paadjes.

De route van 6 km gaat langs het strand van de camping. Je hebt daar een mooi uitzichtspunt voor prachtige foto's. En als het mooi weer is kun je na afloop van de wandeling een heerlijke duik nemen. Het water is niet erg diep aan de kant en dat is ook voor kinderen veilig.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe route van 11 en 12 km is voor mensen die houden van een spannende route. Boven langs het vliegveld ligt namelijk geen goed begaanbaar pad.

Wel liggen er een paar kleine paadjes die regelmatig over een sloot of door een nat gebied gaan. Deze route is alleen te lopen met goede (en liefst hoge) wandelschoenen. Het is proberen om de schoenen (van binnen) droog te houden. Ons is het in ieder geval gelukt.

Als het stukje bovenlangs het vliegveld is gelukt wacht een beloning. Na een klein stukje weg komt er een leuke route onder de hoogspanningsleidingen en vervolgens een prachtig stukje langs de rivier de Klarälven.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe kortere wandeling blijft tussen het vliegveld en het Rådasjön. Vele kleine paadjes liggen hier die door een mooie natuur voeren.

Vooral langs het Rådasjön heb je prachtige uitzichten en vergezichten. Je kunt regelmatig kilometers wegkijken. Maar ook de natuur is mooi. Veel planten en bloemen, soms een leuke paddestoel.

Tijdens deze wandeling komt u ook langs of over een mooi fietspad. Enige tijd terug was dit nog een spoorlijn.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet fietspad
De meer dan 100 jaar oude spoorweg van Uddeholm AB liep van de ijzergroeven van Nordmark, zuidoostelijk van Hagfors, via Hagfors/Stjärnsfors langs de rivier Klarälven naar Karlstad. De spoorlijn is intussen veranderd in een fietspad. Dit fietspad loopt langs de camping en is een goed uitgangspunt als u een keer op de fiets erop uit wilt trekken.

Vliegveld Hagfors is geen druk vliegveld. We kunnen niet herinneren dat we één vliegtuig hebben horen landen of opstijgen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSWel is z'on vliegveld goed voor andere dingen te gebruiken. Zo kwamen we op één van onze wandelingen langs een dragrace op de start- en landingsbaan.

Een mooi evenement met een hoop lawaai en soms schitterende wagens. Een rustig vliegveld leent zich uitstekend voor dit soort dingen.

Onderaan het vliegveld gaat de route door een stukje hei. In augustus staat de hei in bloei. Dat blijft een mooi gezicht.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSKlarälven
Dit is de enige rivier in Zweden waar nog met een vlot over wordt gevaren. U krijgt dat een klein vlot mee waarmee u in een paar dagen naar het eindpunt kunt afzakken. 's Avonds wordt een plaats gezocht om te overnachten. Een tentje zit bij de uitrusting op het vlot. Bij slecht weer is het een beetje afzien want er is weinig comfort.

Ook houttransport gaat soms nog over deze rivier.

Aan de Klarälven is ook een leuke picknickplaats. U kunt er ook een vuurtje stoken. Heerlijk rustig aan het water.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSVerlichte wandelpaden?
En dan loop je op een pad met verlichting boven je hoofd. Zouden de Zweden 's nachts ook willen wandelen en is daarom die verlichting aangebracht?

Nee, de verlichting is aangebracht voor het langlaufen. In de winter is het natuurlijk vroeg donker. Daarom kan men alleen langlaufen in het weekend. Maar een track van ruim 2,5 km is voorzien van verlichting. Kan er toch gelanglauft worden op doordeweekse dagen.

Aan het begin van de track is een knop. Daarmee kun je dat het licht aan doen en vervolgens een rondje langlaufen. Slimme oplossing.

En zo heeft u de omgeving van de camping al een beetje kunnen verkennen. Een leuk wandelgebied voor kortere en langere wandelingen.

 


 
 

Helaas zijn er nog geen reacties beschikbaar. We willen u van harte uitnodigen om een reactie te plaatsen. Klik op de blauwe knop "Toevoegen" om een nieuwe reactie te plaatsen.