Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  De Meelbossen

Volg GPSwalking op TwitterKorte beschrijving

Een wandeling in de Meelbossen te Geldrop. De route begint bij manege van Meijl waar u kunt parkeren en ook terecht kunt voor een lekker kopje koffie op de terugweg. De route begint aan de zuidkant van Geldrop en gaat verder over Heezer grondgebied.

 

In alle jaartijden is het heerlijk wandelen in de Meelbossen, maar met de herfst is het door de grote hoeveelheden verschillende paddestoelen extra leuk.


Routebeschrijving

Een GPS wandeling van 7 km door de Meelbossen bij Geldrop.
De paden zijn doorgaans goed begaanbaar.
Een klein stukje loopt u langs een brede sloot, daar kan het pad wat drassig zijn.
Bij het start van de wandeling komt u een aardige horecagelegenheid tegen.

  De kenmerken
  startpunt Geldrop
  positie Noord-Brabant, Nederland. Co√∂rdinaten: N51.395410 E5.548907
  afstanden 7.0 km,
  type Bos
  begaanbaarheid Gedeeltelijk drassig
  scootmobiel Nee
  honden Aangelijnd
  horeca Bij start
  Datum wandeling 13-09-2010

  Langere beschrijving
 

de route begint bij Manage van Meijl (ook wel de Meijldijk genoemd), een paar honderd meter buiten Geldrop. Er is een parkeerplaatsje om de auto of fiets te parkeren. Over de Meijldijk is niets op het Internet te vinden. Helaas, er moet vast een leuk verhaal aan deze manege zitten. In ieder geval kunt u er een kopje koffie drinken, een paard huren, of een huifkartocht regelen. En als dat nog niet genoeg is, de Meijldijk is een leuke locatie voor een feest. De manege ligt mooi aan de rand van de Meelbossen.

Wij liepen deze route op een redelijk mistroostige zondagmiddag voorin december. Het liep al tegen vier uur en daarom zien de foto's er ook een beetje flets uit.

Het grote voordeel van het wandelen van deze route in december is de rust. De Meelbossen zijn in trek bij wandelaars een fietsers.

In de zomer zie je hele slierten fietsers over de verschillende fietspaden rijden. Niet voor niets zijn hier verschillende routes uitgezet.

Rond dit vennetje is het prima paddestoelen kijken in de herfst. U kunt hiervoor alleen op pad of meegaan met een IVN exursie.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe route loopt door afwisselend natuurschoon. Op een moment loop je over brede lange paden. Daarna gaat het verder over een glibberig paadje langs een sloot. Maar dat maakt het ook leuk.

Vanuit de zuidkant van Geldrop kun je een heel stuk richting Heeze-Leende lopen zonder direct de bossen uit te lopen. En als de windrichting goed staat hoor je de A67 nauwelijks.

Met een GPS in de hand heb je weinig last van verdwalen maar normaal is de snelweg een aardig orientatiepunt. Bij een westenwind hoor je de A2 (Eindhoven-Maastricht) op de achtergrond. Bij een noord of noord-westen wind de A67 (Eindhoven-Venlo).

Zomers loop je hier een daar onder een prachtig bladerdak. Heerlijk in de schaduw maar misschien ook buiten bereik van de satellieten.  

Na de smalle paadjes langs de sloot kom je na verloop van tijd uit op brede paden waar geen einde aan lijkt te komen. Prima om een lekker tempo erin te zetten.

Maar we hebben er met deze route voor gezorgd dat er voldoende afwisseling is. Soms loopt u over dit soort brede paden. Dan gaat het weer over een klein slingerachtig paadje. En die afwisseling maakt het leuk.

 

 


 
  07-07-2013 : Jan van Wershoven

Tot twee jaar geleden bracht ik mijn vakantie door in landen rondom de Middellandse Zee. Toen veranderde mijn leven rigoureus en ben gaan fietsen. Met grote regelmaat kom ik in de Meelbossen, stal daar mijn fiets en ga wat rondlopen. Heerlijk om dat te doen, die geluiden van vogels en kikkers, die geuren van het gewas. Heerlijk, geweldig. Dit is voor mij het mooiste plekje op aarde.