Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  Klein Soerendonks Goor

Volg GPSwalking op TwitterKorte beschrijving
Het Goor, ten westen van Soerendonk is een deels moerassig natuurgebied dat wordt doorstroomd door de Naaste Loop, die stroomafwaarts overgaat in de Strijper Aa. Het Goor sluit aan bij de Groote Heide. Als u dol bent op vergezichten, hei, bossen en rust, dan moet u deze route zeker proberen.

GPS wandeling van 4 km door het Soerendonks Goor. Als u dol bent op vogel spotten, en u bent niet bang voor pony's dan is dit een mooie wandeling voor bv. de avonduren.Routebeschrijving
GPS wandeling van 4 km door het Soerendonks Goor.
Er is een langere wandeling van 14 km beschikbaar.
De route is goed begaanbaar.
Onderweg komt u geen horeca tegen.
  De kenmerken
  startpunt Soerendonk
  positie Noord-Brabant, Nederland. Co√∂rdinaten: N51.299665 E5.545544
  afstanden 4.0 km,
  type Bos/Hei/Open landschap/Vennen
  begaanbaarheid Heuvelachtig
  scootmobiel Nee
  honden Aangelijnd
  horeca Niet aanwezig
  Datum wandeling 13-09-2010

  Langere beschrijving
 

 GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe wandeling begint aan de rand van Soerendonk. Een lekkere wandeling die we iedereen kunnen aanbevelen. U kunt er best even voor uittrekken, want er is voldoende te zien. Neem daarom zeker een verrekijker mee. Parkeren kunt u gewoon langs de weg. Er is doorgaans plaats genoeg.

Dit is een wandeling waar u direct kunt genieten van de natuur. U loopt namelijk langs het Soerendonks Goor. En daar kunt u volop genieten van een groot aanbod van vogels. Er is een leuke vogelkijkhut van waar u de vogels kunt bespieden. Het is een populaire plek voor vogelspotters. Er zitten soms verschillene spotters met van die enorme verrekijkers. Als u wilt weten wat er te zien is kijk dan maar een eens op de site van vogelwaarnemingen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSVervolgens gaat de route langs een enorme ponywei. Deze beesten hebben echt voldoende ruimte. Op de terugweg loopt u door dit gebied. De paarden zijn best nieuwsgierig en komen graag even snuffelen. Maar ze zijn lekker tam. Dus dat is geen probleem.

Op deze eerste lenteachtige dag van het jaar 2006 was het heerlijk lopen hier. Nog geen insecten. Je loopt hier ook redelijk onbeschut en midden maart is het heerlijk dat de zon zo onbezonnen kan schijnen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSOnderweg kwamen we nog een bord tegen dat wat informatie over de pony's geeft: De Baronie Cranendonck is een natuurgebied van zo'n 500 ha. groot, gelegen op de hogere delen van een beekdal landse hap. Een derde deel van dit gebied was in gebruik als landbouwgrond maar is na de ruilverkaveling in beheer gekomen bij Staatsbosbeheer.

Sinds 1972 grazen hier IJslandse pony's. Het doel van deze begrazing is om de verlaten landbouwgronden op te laten gaan in het open heidelandschap. De pony's houden het gras kort en vreten jonge boompjes af zodat die geen kans krijgen uit te groeien tot een bos. Het raster houdt de pony's binnen het gebied, u kunt er via de klaphekjes gewoon doorheen lopen. Om het beheer te laten slagen is het belangrijk dat er niet buiten de rood-gemarkeerde wandelroute wordt gelopen.
In verband met de aanwezige pony's dient uw hond te worden aangelijnd.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet laatste deel van de wandeling gaat dwars door de ponywei waar u op de heenweg langs bent gelopen. Wat suikerklontjes op zak maakt u de wandelaar van de dag.

De beesten zijn best nieuwsgierig en helemaal niet bang aangelegd. Maar ze doen geen vlieg kwaad.

En zo heeft u bijna 4 kilometer in een prachtig gebied afgelegd.

Als u deze wandeling te kort vindt kunt u altijd de langere route lopen van ruim 14 kilometer die ook over de Leenderhei gaat. Klik hier om verder te kijken.


 
  25-02-2011 : nicolette

Een hele leuke wandeling. Je loopt tussen de paardjes door, die heel mak zijn. Je mag ze niet voeren, maar ze lopen wel achter je aan!