Home
Home Over ons Workshops Links Reviews GPS info Gastenboek Contact Zoeken
  Profielen (Colorado)

In het voorbeeld hieronder geven we aan hoe een nieuw profiel aangemaakt kan worden. Profielen zijn handig om snel om te kunnen schakelen van b.v. auto-navigatie naar wandelen.

Selecteer de snelkoppelingen en ga naar "stel in"

Ga naar "Wijzig profiel

Het profiel dat blauw is is ook geselecteerd. Je kunt nu met de rocker een ander profiel selecteren. Klik daarna op het midden van de rocker en een andere profiel is geselecteerd. Je ziet er verder niet veel van dat je meteen uit het menu bent. Dat is wel verwarrend want het eerste gevoel is dat er niets veranderd is.

Als je een nieuw profiel wilt toevoegen of van eentje de naam wilt veranderen klik dan op de linker functie toets (opties). De enige optie is "stel profielen in". Kies dit door op het midden van de rocker te drukken.

Als u "voeg profiel toe" ziet staan hebt u 2 mogelijkheden. Of u maakt een nieuw profiel aan of u veranderd de naam van een profiel / geeft het een andere plaats in het rijtje (meer naar boven of beneden).

Het aanmaken kan door met de rocker op "voeg profiel toe" en dan op het midden van de rocker te drukken. Wijzigingen van de naam gaat door een bestaand profiel te kiezen en daarna op het midden van de rocker te drukken.

Het invoeren van een naam gaat eenvoudig met de rocker. Select een letter en druk op het midden van de rocker. Als u terug of vooruit wilt dan kunt u aan de linker- of rechterkant van de rocker drukken. Als u klaar bent dan drukt u op gereed.

Selecteer nu de juiste profiel en klik op het midden van de rocker. U kunt nu de instellingen van dit profiel gaan wijzigen.


Toevoegen van profielen aan de shortcuts

Het is handig om de profielen direct te kunnen kiezen via de shortcuts. Je moet bij elk nieuw profiel wat toegevoegd wordt deze stap herhalen.

Selecteer het juiste profiel. Hoe je dat moet doen kun je hierboven lezen. Kies daarna met via de shortcuts "Stel in".

Kies daarna snelkoppelingen en klik op het midden van de rocker.

Kies vervolgens "Voeg pagina toe" en klik op het midden van de rocker.

Kies vervolgens "Wijzig profiel" en klik op het midden van de rocker.

Hierna kunt u "wijzig profiel" bv een andere plaats geven. Select "Wijzig profiel" en klik op het midden van de rocker.

U kunt nu "Wijzig profiel" omhoog in het lijstje brengen. Zolang de selectie niet onderaan de lijst staat kunt u deze ook naar onderen brengen.

Als u klaar bent klik dan op terug.

Met de knop "opties" kunt u nog een keuze maken uit een aantal opties. Als u klaar bent dan ziet u voortaan de optie "Wijzig profiel" in het lijstje snelkoppelingen staan. Erg handig als u snel wilt wisselen.

De profielen worden trouwens in E:GarminProfiles opgeslagen. Het kan zijn dat in uw situatie een andere drive letter in gebruik is. U kunt de profielen nu opslaan op uw computer. Altijd handig. U kunt ze ook hernamen of copieren via de PC. 

Profielen zijn zeer handig om een aantal instellingen voor te bereiden. Zo kun je voor het autonavigeren twee profielen maken. Eentje met korste afstand en eentje met snelste tijd. Het werken met profielen is niet moeilijk, als je doorhebt hoe het werkt.