Informatie

Uw donatie zorgt ervoor dat wij door kunnen gaan met het uitzetten van GPS wandelingen en GPS fietstochten. Uw donatie zorgt er ook voor dat we regelmatig nieuwe apparatuur kunnen kopen voor review of voor lezingen, dat we onze versleten wandelschoenen kunnen vervangen en dat we onze reiskosten binnen de perken houden.

Donatie

Laatst bijgewerkt op 23-11-2019

Mocht u ons willen belonen voor het vele werk wat er gedaan is, dan kunt u ons steunen voor de extra kosten van het onderhoud aan de website, reiskosten, aanschaf van nieuwe apparatuur en dergelijke door op vrijwillige basis een u passend bedrag over te maken op ING banknummer NL15INGB0004418294) ter name van RHJ Biesters.

Beste GPS-wandelaar,
Ruim 11.400 kilometer verder….

Trots
Wij, Rob Biesters en Arnold van Genesen, hebben de afgelopen jaren een mooie verzameling aan GPS-wandelingen opgebouwd. Daar zijn we trots op!

We zijn nu met meer dan 785 basis GPS wandelingen over de 11.400 km gekomen, waarvan een groot aantal kilometers in de directe omgeving van Eindhoven. Daar zijn in 2010 ook een aantal GPS fietstochten bijgekomen.

In het begin…..
In het begin werden de tracks alleen maar opgeslagen en door Rob op Internet geplaatst, voorzien van een kaartje op Google-Earth. Arnold voegde zich in 2006 met nieuwe wandelingen toe. Gaandeweg ontwikkelden de wandelingen zich. Niet alleen tracks, maar ook op waypoints gebaseerde routes werden opgebouwd.

De mooiste gebieden …..
De mooiste gebieden hebben we opgezocht. In de natuur, langs het water, door bos en heide en zelfs enkele stadswandelingen. 80% ligt in oost Brabant tussen Tilburg en de Maas. En we zijn nog lang niet klaar!

Foto’s
Aanvankelijk werden de wandelingen voorzien van enkele foto’s en een beetje tekst. Inmiddels zijn 100 foto’s per wandeling al geen uitzondering meer. Ons archief bevat meer dan 69.000 foto's die ook allemaal op onze website te zien zijn.

Beschrijvingen
Maar omdat we ons beter gingen richten op hele specifieke interessante items onderweg leerden we het gebied van de wandeling en de omgeving steeds beter kennen. De omschrijvingen werden ruimer, gevarieerder en – ook al moeten we ons houden aan (zeer) korte berichten – steeds uitgebreider.

POI’s
De POI’s, Points of Interest, zijn nu voorzien van coördinaten. Een zoekfunctie op de site maakt zo selectie van bepaalde items mogelijk.

Kennis delen….
We hebben natuurlijk veel kennis opgebouwd over de GPS, het systeem, de apparatuur en de kosten. Diverse malen hebben we op een vakantiebeurs gestaan, hebben we bedrijven geholpen met de introductie van GPS, of hebben we particulieren op gang geholpen. Letterlijk. Menigeen is over de drempel na het aanhoren van een van onze talrijke lezingen. In 2010 zijn daar ook een aantal GPS workshops bijgekomen. Ook hebben we intussen de meeste gangbare GPS-en getest. Deze testen/reviews kunt u op onze website lezen. Handig als u op het punt staat om een nieuwe GPS aan te schaffen.

Gratis via Internet
Gelukkig hebben we jullie daar allemaal deelgenoot van kunnen maken.

Via Internet stellen we alle wandelingen gratis ter beschikking. Zodat u kunt wandelen, zonder te verdwalen, zonder een parkeerplaats te hoeven zoeken, met een pauzeterras onderweg en zonder dat er kostbare paaltjes in de natuur komen te staan. Met alle informatie die u vooraf thuis kunt bekijken, lezen en veelal door de vele foto’s kunt zien.

10.000 tot 20.000 keer per maand
Gelukkig wordt onze website dikwijls bezocht.

En dat groeit hard! Hadden we in november 2006 nog 2 600 unieke hits per maand, anderhalf jaar later in voorjaar 2008 gaan we al over de 10 000 per maand. Vier keer zoveel! Deze zomer zijn gemiddeld ongeveer 20 wandelingen per dag gedownload. Daar doen wij veel mensen een plezier mee. Die vele bezoekers, dat doet ons weer een plezier.

In 2010 hebben we onze website helemaal opnieuw opgezet. Nog overzichtelijker en handiger. In 2011 hebben we plannen om nog meer functionaliteit toe te voegen. Zo willen we per wandeling een reactieformulier toevoegen. We zijn in 2010 de 400 GPS wandel- en fietsroutes gepasseerd, we gaan nu op naar de 500.

Veel reacties…
We krijgen vele reacties op de site. Veelal lovende woorden.
Daar zijn we blij mee. En daarvoor danken we jullie!

We hebben al diverse aanpassingen kunnen realiseren omdat men meldde dat Staatsbosbeheer een stiltegebied heeft aangelegd en we de route konden wijzigen naar een aangepast track. Soms krijgen we adviezen over een mooi gebiedje, dat we gemist hebben.

Echter komen er slechts weinig reacties op de wandeling zelf. Dat hebben we ook tijdelijk uit moeten schakelen omdat de site vol liep met spam.

Copyright
Teksten die van ons zelf zijn mogen, met onze toestemming gebruikt worden, maar we gebruiken ook teksten van derden, waarvoor wij toestemming hebben verkregen, maar die niet zonder meer overgenomen mogen worden. Vandaar dat we controle willen houden over het copyright © .

En…?
En er gaat meer om. Steeds meer wordt er een beroep op ons gedaan. De afstanden worden groter. De onkosten lopen op.
We zoeken meer bescherming. Meer rechtszekerheid.

Daarom zijn we over gegaan tot het oprichten van een stichting. Stichting GPSwalking.nl in 2008.