Samenvatting

Zomervakantie 2012, voorjaarsvakantie 2013  en zomervakantie 2015 waren we te gast bij B&B / mini-camping Art de Vivre in de Brenne in Frankrijk. Een gezellige en enigzins Bourgondisch plek om de Brenne te verkennen. Vogelaar en natuurgids Geert Engels weet de mooiste plekjes te vinden, kan uren over zijn gebied vertellen en trekt er regelmatig als gids met zijn gasten op uit. Wil je liever tot rust komen dan ben je welkom bij zijn vrouw Annette die heerlijk kan masseren. Verder kun je genieten van een heerlijk ontbijt en regelmatig van een gezellig 5-gangen diner. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op de website http://www.artdevivre-belabre.com.

De Fransen noemen La Brenne "Le mystérieux Pays des Milles Etangs".... het mysterieuze land van de duizend meren. In de middeleeuwen begonnen monniken met de aanleg van meren voor de irrigatie van landbouwgronden en het kweken van vis. En de natuur deed de rest. Het resultaat: een mozaïek van ruim 4000 meren en meertjes, moerassen, bossen, weilanden, heidevelden en houtwallen in het hart van Frankrijk. Er komen meer dan 40 orchideeën voor, honderdvijftig soorten broedvogels en honderdtien andere soorten trekvogels. In en rond de meertjes komen boomkikker, moerasschildpad en diverse soorten slangen voor. Extensief beheerde graslanden zijn botanische schatkamers (40 soorten orchideeën) en bevatten een rijke libellen-, sprinkhanen- en vlinderfauna.

GPS vakanties 2012 / 2013 / 2015 De Brenne

Het is voorjaar 2012 als er een mail binnenkomt van B&B Art de Vivre in de Brenne in Frankrijk. Geert Engels, de eigenaar van de B&B nodigt ons uit voor een lezing over het gebied De Brenne bij het IVN in Heeze-Leende. Nieuwsgierig nemen we een kijkje op de website en lezen: "Op het terrein kunnen we enkele caravans, campers of tenten kwijt. Deze plekken zijn uitermate geschikt voor mensen die op doorreis zijn. Blijft u een paar dagen dan kunt u nog meer genieten van al het moois dat de Brenne te bieden heeft".

Laten we de gok maar wagen en reserveren. Een dag later krijgen we antwoord, we zijn van harte welkom. Natuurlijk gaan we ook naar de lezing van Geert bij IVN Heeze-Leende. En daar wordt nog eens beaamd dat het over een vogelrijk en interessant gebied gaat. In een kleine 2 uur laat Geert een mooie serie foto's zien waarbij we alle facetten van de Brenne te weten komen.

"De Fransen noemen La Brenne "Le mystérieux Pays des Milles Etangs".... het mysterieuze land van de duizend meren. In de middeleeuwen begonnen monniken met de aanleg van meren voor de irrigatie van landbouwgronden en het kweken van vis. En de natuur deed de rest. Het resultaat: een mozaïek van ruim 4000 meren en meertjes, moerassen, bossen, weilanden, heidevelden en houtwallen in het hart van Frankrijk. Er komen meer dan 40 orchideeën voor, honderdvijftig soorten broedvogels en honderdtien andere soorten trekvogels. In en rond de meertjes komen boomkikker, moerasschildpad en diverse soorten slangen voor. Extensief beheerde graslanden zijn botanische schatkamers (40 soorten orchideeën) en bevatten een rijke libellen-, sprinkhanen- en vlinderfauna."


Waar ligt het?

 

6, le Petit Mareuil, 36370, Bélâbre, France
Tel: 0033 (0) 254 28 68 38, Mob: 0031 (0) 6 388 955 45
GPS: 46.344937 N, 1.095243 O
Website: http://www.artdevivre-belabre.com/index.html


We hebben 9 GPS wandelingen gelopen en een foto sfeerverslag gemaakt in 2012. In 2013 zijn we in het voorjaar teruggeweest voor een korte vakantie waarin we 5 GPS wandelingen gelopen hebben. In 2015 zijn we nog een weekje in de zomervakantie op bezoek geweest in de Brenne. We hebben 1 wandeling verlengd en 2 nieuwe gelopen.

Bekijk ons foto-sfeerverslag

Geert is zelf een enthousiaste amateur fotograaf. En dat levert een mooie serie natuurfoto's op. Kijk met ons mee welke vogels, vlinders en andere dieren je in De Brenne kunt aantreffen. Bekijk de fotoserie van Geert Engels.

GPS wandelingen 2012:

GPS wandelingen 2013:

GPS wandelingen 2015:


Zomervakantie 2012

Vanaf onze plaats kijken we mooi uit over de visvijver van de buurman. Een handig bankje zorgt ervoor dat we elke avond het vogelaanbod met de verrekijker kunnen bekijken.

Als we niet weten waar we naar zitten te kijken hebben we Geert achter de hand. Die kan met een nonchalante blik in de verte precies vertellen wat er allemaal zit.

Met de ondergaande zon in onze rug is het hier goed vertoeven. Vogels zitten hier genoeg, zeker in het voor- en najaar. Eigenlijk moeten we hier nog eens in het voorjaar langskomen, en waarom ook niet.

Het is altijd leuk om te weten waarom iemand een B&B in Frankrijk is begonnen. Op de website van Art de Vivre is daar niets over te lezen. Maar we krijgen zonder probleem een mooie uitleg van Geert. Hij komt al langer in De Brenne en op een gegeven moment kwam de gedachte op om eens te kijken of hier geen huis te koop was. Dat werd een 18e eeuwse boerderij in het gehucht "Le Petit Mareuil" bij de plaats Belabre. In 2000 kon begonnen worden met de renovatie. Toen Geert enige jaren later zijn baan kwijt raakte tijdens een reorganisatie kwam het idee om een B&B te beginnen. Op hun website staat te lezen: "Eigenaren van een fraai gerenoveerde 18e eeuwse boerderij en de daarbij horende stal. Alles met veel liefde en zorg ingericht voor u die het genieten van de natuur, cultuur of activiteiten wil combineren met rust en een aangenaam verblijf op deze mooie stek."

Van Geert kregen we een mooie beschrijving van het gehucht Le Petit Mareuil waar we deze vakantie verbleven hebben:

Le Petit Mareuil
Het gehucht Le Petit Mareuil ligt aan de weg (D15) tussen de dorpen Bélâbre en Ruffec. De  naam betekent “het kleine moeras”. Aan de andere zijde van het meer ligt, verscholen in de bossen, Grand Mareuil, het grote moeras.

Le petit Mareuil bestaat uit een 7-tal woningen waarvan er 3 permanent bewoond zijn. De buurman waarvan wij gekocht hebben woont niet hier maar heeft hier zijn bedrijf (landbouw, visserij en loonwerk). Er zijn twee woningen in bezit van een Belgische familie die er hun vakanties doorbrengen. Als laatste wij dus met onze chambres d’hôtes. Ook wij wonen hier niet het hele jaar. Onze andere buurman is in ons huis geboren.

Het meer is pas in eind tachtiger jaren van de vorige eeuw gemaakt. Het is niet uitgegraven maar ligt in de glooiing van het landschap. Enkel de dijk is bijeengeschraapte klei van de bodem. In de dijk heeft men een sluisje gemaakt om de waterstand te kunnen regelen. Direct achter het meer ligt een volgend meer dat op dezelfde manier gemaakt is. De meren wordt elk najaar afgevist. Dit gebeurd door ze leeg te laten lopen en de vissen er met netten uit te vangen.

Wanneer je bij de buren (Jean et Marie-Noël Taillebourg) over de muur op het erf kijkt zie je daar een groot stopbord staan. In het verleden liep er een weg over hun erf en het onze en verder door het meer naar het bos. Dit was vroeger een doorgaande weg van Le Blanc naar Prissac. Aan de overkant van de verharde weg loopt deze nog twee kilometer verder en komt uit op de weg Bélâbre – Le Blanc. Tot voor onze koop was er “recht van overpad” bij de buren. Dit is echter voor de koop geruild met een strook grond links van de stal en ook notarieel vastgelegd. Wij hebben dus geen recht van overpad meer (ook niet nodig omdat we nu onze eigen oprit hebben).

Aan de hierboven genoemde weg lagen, vooraan in de paardenwei nog minimaal twee boerderijen (met aanpalende stallen) meer. Deze waren gegroepeerd rondom het centrale pleintje waar onze cour nu nog een restant van is en waarop ook de centrale put gelegen was.

Bij een fatale brand rond 1920 zijn deze woningen vernietigd. Onze boerderij heeft toen ook brandschade opgelopen: de centrale eikenhouten balk in de woonkamer is nadien vervangen door een ijzeren H-balk. Ook liep er een over het pleintje. Hiervan is niets meer te zien.

Onze boerderij hebben wij in het jaar 2000 gekocht. De eerste 2 jaar zijn we druk bezig geweest met restauratie. In 2008 hebben wij het nieuwe stuk (overdekt terras, salon, keuken en bijkeuken) laten bouwen en in de loop van seizoen 2009 zijn wij begonnen met onze chambres d’hôtes.

Voorheen bestond de boerderij uit twee woningen. Onze slaapkamer (niet toegankelijk) met de berging (het lage gedeelte dus) was waarschijnlijk een knechtenwoning. De muur tussen deze woningen is van origine een buitenmuur en dus extra dik. Mogelijk is dit deel ouder dan de rest van de boerderij.

De leeftijd van de boerderij hebben wij geschat en deels berekend op ongeveer 250 jaar (in 2000). We hebben dit achterhaald aan de hand van de stempel die in de tegels staan (voorbeeld van tegel met stempel: buiten tegen de muur in een houten rekje). Deze stempel werd al 7 generaties niet meer gebruikt (eigenaarwisseling) en de steenfabriek is al sinds 1970 niet meer in gebruik. Samen met de huidige eigenaar van de steenfabriek en zoon van de voormalige steenbakker hebben we dat totaal alleen al op 180 jaar geteld.

25 centimeter onder de bestaande tegellaag (die zonder fundering in de klei en een dun laagje cement gelegd was) kwam nog een tegelvloer te voorschijn. Het huis werd waarschijnlijk op een gegeven moment te vochtig en de vloer is toen simpelweg zo’n 25 cm verhoogd met klei. Daarop werd weer een nieuwe tegelvloer gelegd. Dat gebeurde wel meer hebben we van een aannemer begrepen.

Uiteraard hebben we de tegels zo veel mogelijk weer hergebruikt: De tegels van het kantoor komen van het kleine voormalige graanzoldertje boven onze slaapkamer. Het kantoor was vroeger niet met de woonkamer verbonden. Het was de entree naar een ruimte die toegang gaf tot een varkensstal (11 meter) die in het verlengde aan het huis vastzat en er was ook de four à pain (broodoven). Deze stond haaks op het gebouw, daar vwaar nu de salon is. Helaas is deze dus verdwenen. Wij hadden hem graag behouden. De opening en de schouw zijn nog wel zichtbaar.

De stal is zeer waarschijnlijk van nog oudere datum omdat de stenen die gebruikt zijn voor de openingen en de hoeken uit de omgeving van Challais komen en dat is al zo’n 350 jaar geleden dat dat gebruikelijk was.

Geert is een natuurgids en weet veel over de streek. Erg handig als je op zoek bent naar de leukste plekjes en de mooiste vogelkijkhutten. "Geert is gediplomeerd natuurgids en kent dit mooie stukje Frankrijk ”La Brenne“ als geen ander."

Natuurlijk hebben we van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Samen met andere gasten, wat een goede gelegenheid is om elkaar te leren kennen.

Na een introductie over het gebied zijn we met de auto op pad gegaan om een aantal vogelkijkhutten te bezoeken. Geert weet net die hutten te vinden waar wat bijzonders te zien is.

Zo hadden we het geluk om een aantal schildpadden te spotten die lekker in het zonnetje lagen te dutten. Maar ook konden we een ree spotten en kwamen er een veel verschillende vogels langs.

Onderweg leerden we de historie van het gebied, kregen we uitleg hoe die visvijvers bevist werden, keken we naar sluizen en overlopen en kregen we het verhaal te horen hoe hier vroeger ijzererts gevonden werd, waarna alle bomen gerooid werden om de ovens te kunnen stoken.

Een leuke en leerzame excursie.

Na zo'n excursie krijgt de mens natuurlijk honger. Maar daar ben je bij Art de Vivre ook aan het goede adres: "Geert is een fervent hobbykok en heeft zich voornamelijk op de mediterrane keuken gestort."

Natuurlijk zijn we deze vakantie een aantal keren aangeschoven. Het gezellige 5-gangen diner vind doorgaans buiten op het terras plaats. Hierbij heb je nog een mooi blik over de visvijver.

Het vijfgangendiner is een avondvullende bezigheid waarbij lekker eten en gezelligheid in een fraaie omgeving samenkomen.

Later op de avond kun je dan genieten van een mooie zonsondergang. "Ook een diner (table d’hôte) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden een 5-gangen menu met een glas wijn voor een zeer schappelijke prijs.

Geert zwaait de scepter in de keuken. In overleg met u stelt hij het menu samen. Hij streeft er naar om “de pondjes"” beperkt te houden!

Zijn er kinderen te gast dan krijgen zij een heus kindermenu voorgeschoteld.

B
ij mooi weer serveren wij het ontbijt en het diner op een van de terrassen. Is het weer eens wat minder dan gebruiken we de ruime salon."

Een week later mogen we nog eens aanschuiven. Deze keer zitten we binnen in de gezellige serre want het winderig en vrij fris. Dat geeft de mogelijkheid om Geert achter het fornuis op de foto te zetten.

Ook deze keer hebben we overheerlijk gegeten en tot middernacht zitten kletsen met de overige gasten. En wat vliegt te tijd dan voorbij......

Tijdens ons 3-weekse verblijf hebben we veel B&B gasten zien komen en gaan. Gezellig om samen mee te eten, of om een praatje mee te maken. Sommige gasten boeken vanaf Nederland een kamer omdat ze op doorreis zijn, sommige komen langsgereden op zoek naar een overnachting. Men is dan verrast om na een - doorgaans lange reis - zich te kunnen verwennen hier op Art de Vivre.

Wat iedereen opvalt 's avonds is de prachtige sterrenhemel. Niet gehinderd door lichtvervuiling is het een lust om naar de vele sterren te kunnen kijken. Eén van de gasten haalde er zelfs zijn iPad bij met daarop een speciale sterren app.

Naast het wandelen in de omgeving zijn we een paar keer door Geert op sleeptouw genomen voor een excursie van de plaatselijke VVV. Niet iets wat we snel in ons eentje zouden doen, al was het al vanwege onze gebrekkige kennis van de Franse taal.

De eerste excursie ging niet door omdat we een dag te vroeg waren. Maar dat werd door Geert snel opgelost met een mooie route terug naar de B&B met een tussenstop bij het schilderrijke kasteel Château-Guillaume.

Een dag later konden we wel mee met de excursie. Daarbij was het goed dat Geert kon optreden als vertaler. We werden rondgeleid door Tilly en Le Peu waar uitleg werd gegeven over de manier waarom de huizen gebouwd zijn en werden.

In Le Peu mochten we een aantal huizen en schuren van binnen bekijken. Eerst werd het houten skelet neergezet. Daarna werden de muren opgetrokken uit plaatselijk leem. Dat leem liet als het droog was geen water door en zorgde voor een stevige 40 cm dikke muur.

Je kunt van dergelijke huizen rustig een muur afbreken, alles blijft dan netjes staan. Tijdens één van onze wandelingen waren we al langs deze huisjes/schuren gelopen. Maar dan loop je er gewoon langs zonder te beseffen wat voor specifieke constructies zijn gebruikt bij het bouwen.

En met een heleboel nieuwe kennis rijden we weer terug naar de camping. Onderweg halen we 2 pizza's op bij de supermarkt. Vanavond eten we handig en snel.

Er is genoeg te beleven in De Brenne. Zo ligt er een leuke dierentuin bij Azay-le-Ferron. Een aanrader waarbij je het eerste gedeelte met de auto de buitenring verkent en daarna wandelend de binnenring.

"Gelegen in het departement Indre op de Parijs-Limoges, 50 km ten westen van Châteauroux en 3 km ten noorden van Azay le Ferron, ligt de grootste dierentuin van Frankrijk. Het gebied is 480 hectare groot, waarvan een honderdtal open is gesteld voor het publiek. In de dierentuin komt u  meer dan 1000 dieren uit 5 continenten tegen waaronder de mooiste collectie van herten in de wereld."

Natuurlijk zijn er ook schilderachtige plaatsjes waar je heerlijk doorheen kunt lopen. Een aanrader is Angles-sur-L'Anglin. Het ligt net buiten De Brenne, maar niet ver van Art de Vivre.

Tijdens een rondwandeling kun je het kasteel niet missen. Een kaartje kost 2 euro waarna je op eigen gelegenheid, gewapend met een uitgebreide beschrijving in het Engels, mag rondlopen. Vanaf de kantelen kun je genieten van een prachtig uitzicht over de L'Anglin. Maar het plaatjes zelf heeft vele foto-genieke punten.

Brigitte heeft een paar uurtjes zitten schetsen voor Art de Vivre. Lekker ontspannend met de zon in je rug. Bij het schetsen komt haar grafische achtergrond goed van pas.

Ook Geert kwam even kijken wat ze aan het doen was, en wat verbaasd over het eindresultaat. Toen de tekening af was werden er direct foto's van gemaakt en een scan.

Naast de studie van de buitenkant hebben we ook een rondleiding van de binnenkant gehad. Leuk om alles te zien en de details te horen.

Geert heeft ook een fotoboek waarin de hele verbouwing staat. De boerderij heeft ruim 10 jaar leeggestaan voordat Geert en Annette deze kochten in 2000. Daarna moest er veel aan gebeuren.

Een jaar of 4 geleden zijn de serre en keuken aangebouwd en is er begonnen met de B&B/Camping.

Geert heeft nog volop plannen maar of die allemaal verwezelijkt kunnen worden blijft de vraag. Het is wel een leuke locatie met voldoende mogelijkheden, dus wie weet. We houden de website van Art de Vivre goed in de gaten.

Vogels zie je hier genoeg met een visvijver voor de deur. Maar ook zeldzamere dieren kun je hier tegenkomen. In het begin van de vakantie hebben we al foto's kunnen maken van vleermuizen die achter de luiken verborgen zaten.

Of de albino huiszwaluw op het dak van de schuur. Natuurlijk allemaal op de foto gezet. Niet alleen door ons, maar ook door Geert.

Zo kwamen we een boomkikker in de notenboom op het erf tegen. Dat zie je niet vaak. Dus was het dringen geblazen om die kikker op de foto te zetten.

Zo hebben wij een 20 tal foto's geschoten, met en zonder flitser. Maar ook Geert nam deze gelegenheid om flink wat foto's te schieten.

De boomkikker komt voor in een groot deel van Europa. De kikker leeft op open zonbeschenen plekken in relatief dicht begroeide en vrij vochtige biotopen in de buurt van water. Het is een boombewonende soort die zich ophoudt tussen het gebladerte. Het voedsel bestaat uit verschillende ongewervelden zoals insecten en de kikker heeft diverse vijanden zoals vogels en zoogdieren. De lichaamslengte is ongeveer 4 tot 5 centimeter, de boomkikker is van alle West-Europese kikkers te onderscheiden door de egale lichtgroene kleur op de rug en de relatief gladde huid zonder wratten.

We hebben gestaan op de kleinste camping ooit en ons laten verwennen door de gastvrijheid van Art de Vivre. En voor alle mensen die van relaxen houden: "Annette is gediplomeerd masseuse in allerlei doelgerichte en ontspannende massages en bodybehandelingen.

Na al die inspanning is het heerlijk om u te laten verwennen door een ontspanningsmassage (klassiek, Hotstone), een gerichte massage voor vermoeide spieren (voetmassage, benen, nek en schouders) of een hamam bad, bodybehandelingen zoals kleipakkingen en scrubbehandelingen........."

Op een rustige avond zijn we op pad gegaan om herten en reeën te spotten. In de maanden september is de paartijd en dan kun je het burlen van de herten al van verre horen.

Nu hadden we pech. Ondanks dat we op verschillende plekken hebben gekeken kwamen we maar 1 ree tegen die ons van verre stond te bekijken.

Wel hebben we een gezellige avond gehad met aan het einde een glaasje wijn op het terras.

Op onze laatste vakantiedag zijn we nog een GPS wandeling gaan lopen. Geert wilde wel eens zien hoe dat in zijn werk ging en ging samen met de verrekijker en de digitale camera mee op pad voor een wandeling van 15 km. Ook deze wandeling was de moeite waard. Wel hebben we even moeten schuilen voor een korte regenbuitje, maar verder was het al weer fantastisch wandelweer.

Totaal hebben we 9 GPS wandelroutes gelopen die we intussen helemaal uitwerkt hebben.

We hebben genoten van de fraaie natuur van het natuurgebied De Brenne en de vele mogelijkheden om vogels te spotten. Zelfs rondom de B&B/Camping. Handig is de grote visvijver voor de deur, een aantal andere liggen op loopafstand. Ideaal voor een avondwandeling.

Deze vakantie vloog voorbij. Niet vreemd in een mooie omgeving waarin meer dan voldoende te beleven en te zien is.

Geert en Annette, bedankt voor jullie gastvrijheid.


Voorjaarsvakantie 2013

GPSwalking.nlDe vakantie vorig jaar was zo goed bevallen dat we in het voorjaar van 2013 weer teruggeweest zijn naar De Brenne. In het voorjaar zijn er meer verschillende vogels te zien dan in de zomer en dat wilden we met eigen ogen gaan bekijken.

De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, maar gelukkig hadden we prachtig wandelweer. Dankzij de mooie wolkenpartijen was het prima fotograferen. En dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Deze foto's zijn terug te vinden in de foto-serie bij de wandelingen.

GPSwalking.nlDe Brenne staat bekend als vogelrijk gebied. En daar hebben we dit jaar weer volop van genoten. We hebben het grootste deel van alle vogelkijkhutten één tot meerdere keren bezocht.

Daarnaast kom je bij het wandelen ook veel bloemen, orchideën, insecten, vlinders, reptielen en zelfs schildpadden tegen. Dat maakt elke wandeling weer een hele belevenis. Zodoende kun je een hele middag zoet zijn met een korte wandeling. Er is zoveel te zien en te bekijken onderweg. Regelmatig hebben we op de knieeën gezeten om een orchidee op de foto te zetten, of rustig achter een vlinder aangelopen totdat deze ergens rustig ging zitten.  

GPSwalking.nlNaast het wandelen zijn we ook naar een mini museum in Prissac geweest. Een leuke collectie tractoren, oude telefoons en een zolder vol met de Franse PTT-post spullen zorgen voor een genoegelijke middag. Ondanks dat we netjes alle bordjes gevolgd hebben, hebben we toch een gedeelte van de tentoonstelling gemist. Die bewaren we voor een volgend bezoekje.

Voor meer informatie kijkt u op de website van Machinisme agricole. Les trois musées, Prissac. In het voor- en naseizoen is het museum beperkt geopend, in het hoofdseizoen dagelijks (op de dinsdag na).

AGPSwalking.nlls intro staat op de website te lezen: Le musée du machinisme agricole de Prissac réunit environ 500 pièces collectées par un habitant de la commune: Pierre Cotinat, dit "Chocolat". En 1948, celui-ci a commencé sa carrière professionnelle comme mécanicien agricole. Il a côtoyé de nombreux agriculteurs dont il réparait les machines. Au fil des années, il a récupéré des pièces destinées à la casse et les a stockées tant bien que mal sous des tôles et des bâches. Son objectif était de pouvoir montrer aux nouvelles générations le matériel utilisé par leurs grands parents.

GPSwalking.nlNaast het uit eten bij Geert, wat ons vorig jaar ook zeer bevallen was, zijn we dit jaar ook weer meegeweest op een excursie. Geert kent natuurlijk de leuke plekjes als geen ander.

Zodoende zijn we van kijkhut naar kijkhut gegaan met als hoogtepunt een bezoekje aan een kolonie bijeneter. Dat is het jammer dat de zoomlens bij 270 mm ophoudt. Want daarmee konden die kleurrijke beestjes nauwelijks in beeld gebracht worden. Met de verrekijker en de scope van Geert ging dat gelukkig een heel stuk beter. Het is in ieder geval aan te bevelen om een goede verrekijker mee te nemen.

GPSwalking.nlVanaf de B&B/Camping kan direct de natuur in gewandeld worden. Een aantal visvijvers kunnen zo bezocht worden. We deden dit op een zonnige avond na het avondeten. Ze konden we genieten van een prachtige zonsondergang en zelfs vogels spotten vanaf een luie ligstoel. Wat een prachtige omgeving.

Het nadeel van een weekje vakantie is dat die voorbij vliegt. Maar De Brenne blijft op ons lijstje staan om nogmaals te bezoeken. Er is zoveel te zien dat we nog lang niet uitgekeken en uitgewandeld zijn.

GPSwalking.nlGeert, ook deze keer bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid.

We kijken al weer uit naar de volgende mogelijkheid om naar De Brenne af te reizen.