Samenvatting

"Aldörrum (spreek uit Aldurrum) is een typische uitdrukking uit het zuidelijk deel van Nederland. De betekenis van deze uitdrukking vinden we erg toepasselijk voor deze camping en hoevelogementen op basis van Bed & Breakfest.

Aldörrum betekent namelijk dat sommige dingen niet uitgelegd hoeven te worden omdat ze zo vanzelfsprekend zijn. Ze zijn zoals ze zijn. Dit geldt ook voor onze minicamping en logementen.

We hoeven niet uit te leggen waarom Aldörrum op deze plek ligt en waarom vriendelijkheid, goed gastheerschap, persoonlijke aandacht en kwaliteit dan ook onze kernwoorden zijn.

Aldörrum ligt net buiten Aarle-Rixtel tegen het natuurgebied de Biezen. Vanuit de camping kun je fraai wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Ook lopen Gerda en Carl graag mee.

GPS Najaarsvakantie 2013

Laatst bijgewerkt op 23-11-2019

GPSwalking.nlOnze najaarsvakantie valt pas zeer laat. Eigenlijk gaat het onze eerste najaarsvakantie worden waarin we pas in november weer naar huis keren.

We kiezen er daarom voor om niet te ver van huis te gaan. Dat hoeft ook niet wat er zijn genoeg leuke mini-campings in Nederland te vinden.

Een mini-camping die we u van harte kunnen aanbevelen is Aldörrum in Aarle-Rixtel. We hebben er een week met veel plezier gestaan en genoten van de mooie omgeving. Wat is er nog fijner dan de wandelschoenen aantrekken en direct van de camping je wandeling te kunnen starten. Zie ook onze uitgebreide foto-serie.

Gerda en Carl, bedankt voor de gezellige gastvrijheid.


Waar ligt het:


Grotere kaart weergeven

Aldörrum, Asdonkseweg 7, 5735 SP Aarle-Rixtel.
www.aldorrum.nl / info@aldorrum.nl‎ 
0031 - (0) 6 233 56 383 of 0031 - (0)492 382 380.


Onze wandelingen direct van de Camping:

Onze wandelingen dicht in de buurt:


GPSwalking.nlGerda en Carl zijn natuurliefhebbers en wandelaars. Dat konden we goed merken toen we aankwamen. Thuis vertrokken in de regen was het gelukkig weer droog toen we bij Aldörrum aankwamen, er kwam zelfs een flauw zonnetje door.

Eerst kregen we een kop koffie aangeboden en vervolgens de vraag of we zin hadden in een rondje rond de toren (telecommunicatiemast van KPN).

Die toren staat prominent in het landschap en is vanaf de camping goed te zien. Deze toren is een prima baken als je zonder GPS op pad wilt. Je kunt bijna niet verdwalen.

GPSwalking.nlZodoende hebben we het opzetten van de luifel maar even naar achteren geschoven en de wandelschoenen aangetrokken. Carl en Gerda gaan geregeld met de campinggasten op pad. Een prima gelegenheid om het natuurgebied de Biezen/Grotelsche Heide te verkennen. We werden gewezen op de mooiste punten rond de camping. De fraaie herfstkleuren zorgden voor fraaie foto's.

Na een rondje van 7 km hadden we tijd om ons zelf te installeren voordat het donker werd. Dat is een nadeel van laat in het seizoen kamperen. Het is erg vroeg donker. Rond 5 uur werd het al donker en was het tijd om weer terug te zijn van het wandelen.

GPSwalking.nlAldörrum is een aparte naam. Wat betekent het: "Aldörrum (spreek uit Aldurrum) is een typische uitdrukking uit het zuidelijk deel van Nederland. De betekenis van deze uitdrukking vinden we erg toepasselijk voor ons bedrijf.

Aldörrum betekent namelijk dat sommige dingen niet uitgelegd hoeven te worden omdat ze zo vanzelfsprekend zijn. Ze zijn zoals ze zijn. Dit geldt ook voor onze minicamping en logementen.

We hoeven niet uit te leggen waarom Aldörrum op deze plek ligt en waarom vriendelijkheid, goed gastheerschap, persoonlijke aandacht en kwaliteit dan ook onze kernwoorden zijn. 

GPSwalking.nlHet voordeel van laat kamperen is dat het niet druk is. We konden bijna op elke plaats staan. Omdat er storm verwacht werd hebben we de caravan tactisch neergezet.

De camping biedt een mooi uitzicht over de Biezen. Door de heggen heb je voldoende privacy. Het grasveld blijft ook bij stevige regen voldoende begaanbaar. Er is weinig schaduw bij zeer warm weer. Maar dat is eind oktober geen groots probleem. Zoals op veel campings is het de bedoeling om de auto niet bij de caravan te parkeren, maar op een centrale plaats. Het uitzicht wordt daarom niet gehinderd door geparkeerde auto's.

GPSwalking.nlHet sanitair was prima in orde. Alles goed bijgehouden en schoon. Dat zie je overal terug. Er is zorg besteed aan de aankleding. 

In de grote zaal kun je streek-informatie vinden, internetten en lekker bij de kachel zitten. Er is een bescheiden bibliotheek met boeken en tijdschriften en een PC voor diegene die geen laptop of tablet bij zich hebben. Op de camping hadden we geen WIFI- bereik, maar dat geeft ook wel de nodige rust. Er is voor iedere campeerder een 6 ampere stroompunt beschikbaar, oftewel 1320 watt. Genoeg voor normaal gebruik.

GPSwalking.nlOp onze camping vindt u kampeerplaatsen voor tenten, tourcaravans, campers, vouwwagens en huifkarren. Vaste stacaravans zijn er niet. Heeft u zelf geen kampeermiddel? Kijk dan eens bij onze huurtenten, onze gastenkamers (B&B) of onze luxe hoevelogementen.

Huisdieren zijn (in overleg) welkom op Aldörrum minicamping. Wel vragen wij de honden altijd aangelijnd te houden en buiten het kampeerterrein uit te laten. Ook gaan we er vanuit dat 'ongelukjes' op de camping worden opgeruimd. In al onze gebouwen mogen geen huisdieren komen.

GPSwalking.nlHet kampeerterrein is verdeeld over drie velden. Veld 1 is dicht bij het sanitair gesitueerd, terwijl veld 2 en 3 verder weg liggen.

Op de camping zijn op meerdere plaatsen bankjes geplaatst. Zo hoeft u niet met uw tuinstoel heen en weer te slepen als u even lekker van het uitzicht over de weilanden wilt genieten of een praatje wilt maken met uw mede kampeerders.

Wij zijn geopend van 1 april (of Pasen als dit eerder valt) tot 1 november. Ook in de winter en het voorjaar is het mogelijk om te kamperen. Niet alle voorzieningen zijn dan open. Wel kunt u warm douchen in een verwarmde badkamer in de Hoeve. Neem contact met ons op als u buiten de standaard periode wilt komen kamperen.

De camping is autovrij, zodat u en uw medekampeerders ongestoord kunnen genieten. Aan de zijkant achter de hagen, is over de hele breedte ruimte voor het parkeren van de auto. Zo is de auto nooit ver weg en in het zicht.

GPSwalking.nlWij hebben voor rondtrekkende fietsers of wandelaars altijd een kampeerplekje met een zitbank in de buurt.

U wilt de charme van het kamperen meemaken, maar geen kampeeruitrusting meesjouwen en geen gedoe met opzetten. Dat kan in onze huurtent. Wij verhuren unieke (oppompbare) Karsten tenten die op een ruime kampeerplaats voor u zijn opgezet.

Uw fietsen kunt u in een overdekte fietsenstalling, voorzien van meerdere oplaadpunten, plaatsen.

GPSwalking.nlNaast een wandeling kregen we ook een rondleiding over het gehele terrein. Want er is niet alleen een leuke camping. Ook zijn er een aantal B&B appartementen. Eigenlijk heten ze hoevelogementen.

Op Aldörrum ligt Hoeve ter Asdonck met historische hoevelogementen waar u kunt overnachten. Het Langhuus en het fraaie Tashuus zijn gebouwd naar het voorbeeld van het Brabantse boerenerf, karakteristiek voor de omgeving. In de luxe en sfeervolle vakantiewoningen vindt u mooie hoge plafonds waar de balkenconstructie nog geheel te zien is.

GPSwalking.nlElk logement in het Langhuus draagt de naam van een oud ambacht uitgeoefend in de directe omgeving van Aarle-Rixtel. De stijl van de vroegere ambachten zijn door de vakantiewoning heen verwerkt.

Het Tashuus refereert aan een van de bijgebouwen op een Brabants boerenerf. Een Tashuus werd gebruikt voor het opbergen van de oogst zodat we de logementen voorzien hebben van fruitnamen. Alle soorten komen voor op het erf van Aldörrum.

GPSwalking.nlMet zijn aangepaste kleuraccenten, decoratie en eigen verhaal vormt elk vakantieappartement een sfeer op zich.

De logementen zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Elk logement heeft een eigen ingang aan de zijkant van onze Hoeve.

De rondleiding geeft een goed beeld van de hoevelogementen. Goed verzorgd, van alle gemakken voorzien en vooral gezellig met een kwalitatieve inrichting. Ook minder valide bezoekers kunnen hiervooruit. Het voordeel van een B&B arrangement is dat u een heerlijk ontbijt krijgt. In onze caravan moesten we "helaas" elke ochtend zelf de broodjes smeren.

GPSwalking.nlSinds juni 2013 is er een nieuw gebouw geplaatst met 6 logementen. Leuk, modern ingericht met prima kwaliteitsmeubelen. Het is hier goed vertoeven.

Boven op het dak liggen zonnepanelen. Aldörrum is hierdoor energieneutraal: Ook dit keer hebben wij ons laten inspireren door het Brabantse boerenerf van de 19e eeuw. Op de zandgronden in Brabant stonden er naast een langgevelboerderij met daarin een woonhuis en stal, de hoeve, ook verschillende bijgebouwen.

Voor dit gebouw hebben we gekozen voor 'een Vlaamse schuur', die werd gebruikt voor het opbergen van de oogst ('t Tashuus).

GPSwalking.nlOok de kapconstructie, een sporenkap, sluit aan bij de historische houtconstructies in het oosten van Brabant.

De architect heeft onze wens om een zo groot mogelijk zuiddak te realiseren uitstekend vertaald. Het dak op het het zuiden wordt voorzien van zonnepanelen. Daarnaast wordt ook een hout cv geplaatst.

Samen met de voorzieningen die we al getroffen hebben, zorgen ze ervoor dat we volledig energie neutraal zijn. Zonder gasaansluiting halen we zelf alle benodigde energie voor verwarming, koelling, warm water en elektriciteit uit zonnepanelen, zonnecollectoren, aardwarmte en houtvergassing.

GPSwalking.nlAldörrum is een prima uitgangspunt voor een aantal heerlijke wandelingen door het natuurgebieden De Biezen en Grotelsche Heide. We hebben een 5 tal wandelingen gelopen. Het is heerlijk om gewoon vanaf de camping te kunnen starten.

Maar ook andere natuurgebieden, zoals de Peel, zijn niet ver weg. Je kunt na een korte rit met de auto weer veel andere gebieden verkennen.

Helmond en Eindhoven liggen dichtbij. Hierdoor kunt u ook eenvoudig naar een museum zoals het DAF, Philips, Van Abbe of het EDAH museum. En om lekker uit te gaan eten gaat u gewoon naar Aarle-Rixtel waar u het zeer gezellige restaurant "Eterij Tante Pollewop" vindt. Maar ook dichterbij (aan de overkant van de weg) kunt u boerengolf spelen op Landgoed d'n Heikant.

GPSwalking.nlZo vloog de week najaarsvakantie voorbij. We hadden het geluk dat ondanks de natte voorspellingen we elke dag op pad konden om de omgeving te verkennen. Van Carl en Gerda kregen we kaarten en wandelsuggesties. Daarmee hebben we heerlijk kunnen ronddwalen door de omgeving.

Gerda en Carl, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.