Samenvatting

Deze Bed & Breakfast/appartement heeft als naam “Molendijk” meegekregen, omdat er vroeger op de ”Hasselderheide” een standaard-molen heeft gestaan, die in bezit was van de familie.

De standaard-molen is helaas omstreeks 1930 afgebroken en vervangen door een elektrische molen. Deze molen is in bedrijf geweest tot 1965.

De woning is gebouwd in 1953 en werd in de 50′er jaren al gedeeltelijk gebruikt voor het verblijven van gasten. In deze periode waren vakantie’s in Noord-Limburg al heel populair, omdat veel gezinnen uit de grote steden destijds op vakantie gingen in het rustige platte land van Noord-limburg.

Omdat nu vakantie`s in Noord-Limburg nog populairder zijn geworden, is een gedeelte naast de woning ingericht als Bed & Breakfast “Molendijk”.

GPS herfstweekend 2014 B&B Molendijk

Laatst bijgewerkt op 22-11-2019

Een weekend in oktober 2014 bracht ons bij B&B Molendijk. Het contact was, zoals zo vaak, toevallig tot stand gekomen. Maurice Thijssen van B&B De Molendijk zag dat één van onze oudere wandeling langs de B&B liep. Of we een vermelding in de wandeling konden toevoegen.

Dat resulteerde in dit weekend waarin we 2 nieuwe wandelingen zijn gaan uitzetten. Direct vanuit de B&B. Niet eerst met de auto op pad, maar gewoon meteen de natuur in. Heerlijk....


Waar ligt het?

Adres:
Bed & Breakfast “Molendijk”
Fam.Thijssen-Jansen
Molendijk 10
5941EG Velden
Tel. +31(0)774723374
Mob. +31(0)6-41884976

bedandbreakfastmolendijk.nl


We hebben 3 GPS wandelingen gelopen. Denk eraan dat u de kaartjes bij de wandelingen ook kunt uitprinten en lopen zonder GPS.

GPS wandelingen:


GPSwalking.nlAls we aankomen zien we een gewoon woonhuis. Is hier de B&B?

We bellen aan en worden hartelijk ontvangen door Maurice en Manuela Thijssen. We mogen de auto opzij parkeren en via een pad achter hun tuin om worden we naar de B&B gebracht.

We worden rondgeleid en zijn verrast door de ruimte van ons nieuwe onderkomen. Het blijkt dat we in de aanbouw zitten aan de linkerkant van het huis. Het is eigenlijk een aparte woning aan het huis gebouwd. We krijgen de beschikking over een prima slaapkamer, badkamer, en huiskamer/keuken. 

GPSwalking.nlAan de voorkant en achterkant zijn een tweetal terrassen met stoelen. Helaas hebben we weinig tijd om te zitten. We gaan aan de wandel.

We hebben van Maurice een aantal wandelsuggesties gekregen waarvan we de Vier Landgoederen wandeling gaan lopen. We hebben deze route iets langer gemaakt om ook de mooie Ravenvennen mee te nemen.

Bed & Breakfast “Molendijk”
Onze Bed & Breakfast/appartement heeft als naam “Molendijk” meegekregen, omdat er vroeger op de ”Hasselderheide” een standaard-molen heeft gestaan, die in bezit was van onze familie.


GPSwalking.nlDe standaard molen is helaas omstreeks 1930 afgebroken en vervangen door een elektrische molen. Deze molen is in bedrijf geweest tot 1965.

Onze woning is gebouwd in 1953 en werd in de 50′er jaren al gedeeltelijk gebruikt voor het verblijven van gasten.

In deze periode waren vakantie’s in Noord-Limburg al heel populair, omdat veel gezinnen uit de grote steden destijds op vakantie gingen in het rustige platte land van Noord-limburg.

GPSwalking.nlOmdat nu vakantie`s in Noord-Limburg  nog  populairder zijn geworden, hebben we een gedeelte naast onze woning ingericht als Bed & Breakfast  “Molendijk” speciaal voor U als gast. Zie ook bedandbreakfastmolendijk.nl.

Als we terug komen van de eerste wandeling kunnen we genieten van de ruime huiskamer. We hebben internet, digitale TV met DVD speler, een stereo installatie waarop we onze telefoon kunnen aansluiten. En niet te vergeten de uitgebreide keuken met alles erop en eraan.

Twee goede banken zorgen ervoor dat we ontspannen kunnen zitten. Hoewel het na een dagje buiten moeilijk is om de oogjes lang open te houden.

GPSwalking.nlWe hebben een prima badkamer met toilet, wastafel en douche. En alles is erg schoon. We zetten onze wandelschoenen op een doekje in de gang om het binnen ook schoon te houden.

Dat lezen we ook terug in het gastenboek. Iedereen is lovend over deze B&B en we kunnen ons hierbij alleen maar aansluiten.  

Ook de bedden bevallen prima. Goede boxsprings en bijna geen geluid van buiten. Als de dat combineert met een pittige wandeling en voldoende buitenlucht slaap je gegarandeerd als een roos.

GPSwalking.nlDe volgende morgen krijgen we een uitstekend ontbijt. Het is dan buiten nog redelijk donker, maar we willen op tijd op pad gaan voor de tweede wandeling. We hebben voldoende om mee te nemen voor de lunch. Dat is altijd handig. 

We drinken nog even een kopje koffie. Hier hebben we de keuze tussen een koffiezetmachine of de Senseo. Deze laatste hebben we zelf thuis niet. Dus proberen we die uit. Thee en koffie staan voor ons klaar op de aanrecht. Prima verzorgd allemaal. We voelen ons snel thuis hier.

GPSwalking.nlIn de ruime hal liggen folders en hangt ook de brandblusser. Een grote kaart aan de wand geeft fiets- wandel- en uitgaans suggesties. Er is hier voldoende te beleven en te bekijken.

Voor fietsers is er een schuurtje dat kan worden afgesloten. Ook is er een mogelijkheid om de accu van de fiets op te laden.

De mogelijkheden in de omgeving worden mooi weergegeven op de pagina http://bedandbreakfastmolendijk.nl/de-omgeving/

Uit eigen ervaring weten we al dat je hier prima kunt wandelen. Het voordeel is dat je niet eerst met de auto op pad hoeft. Je kunt direct van de B&B de natuur in lopen. Alle 3 onze GPS wandelingen kunt u direct vanuit de B&B lopen. Als u niet in het bezit bent van een GPS kunt u de bijbehorende kaartjes uitprinten en meenemen.   

De B&B heeft 2 kamers en daarmee plaats voor 4 personen. U kunt de B&B ook voor langere tijd huren. Daarmee heeft u een prima basis voor een aantal mooie uitstapjes.  

GPSwalking.nlVakantie in Noord-Limburg:
Ontdek dit stukje limburg te voet of per fiets! In het Noord-Limburg kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de natuur, cultuur en het bosrijke rivierlandschap.

B&B Molendijk ligt in de bosrijke en rustige wijk “Hasselderheide”. Dit is een buurtschap aan de rand van Velden. Dit mooie maasdorp is gelegen tussen Venlo en Arcen. Het is een ideale uitvalsbasis om Arcen en de Limburgse Maasduinen te verkennen.

B&B Molendijk is ook geschikt als 4 persoons vakantiehuisje voor een meerdaags verblijf in Limburg. Zo kunt u langer en voordeliger genieten van de bosrijke en rustige omgeving van Arcen, Lottum, Grubbenvorst en Venlo.

GPSwalking.nlDe vele routes rondom Arcen en Velden leiden u langs het Maasdal en het Maasduinen park met glooiende heidevelden, beekjes en de mooiste rustieke dorpen tussen de Maas en het Nederlands-Duitse grensgebied. B&B Molendijk ligt ook dichtbij Venlo en Kuuroord Thermaalbad Arcen.

Wij kunnen u B&B Molendijk van harte aanbevelen.