Alljungenmeer Avondwandeling

Korte beschrijving

Laatst bijgewerkt op 07-04-2020

Deze zomervakantie waren we te gast op camping Stensjo in het plaatsje Holmsjö¶. Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Stensjö en van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto`s. U kunt deze informatie hier lezen.


Kenmerken
Startpunt: Stensjo, Zweden
Startlocatie: Blekinge , Zweden
Coördinaten N56.371393 E15.515432
Afstanden: 3 km
Type: Bos, Dorp, Meer
Begaanbaar: Erg drassig
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Mag los
Horeca: Niet aanwezig
Gelopen op: 13-09-2010

Route informatie

Een GPS wandeling van 3 km langs het Alljungenmeer in de provincie Blekinge in Zweden.
De route is goed begaanbaar.
Op de camping kunt in ieder geval een kopje koffie of een ijsco krijgen.

 Langere beschrijving

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet Alljungenmeer ligt dicht tegen de camping aan, op ongeveer 100 meter. Deze avondwandeling is geen lange wandeling, maar als u tegen de avond aan de wandel gaan dan wordt u doorgaans getracteerd op een prachtige zonsondergang.

Het eerste deel van de wandeling voert u met een kleine omweg richting (schier)eilandje. Via een klein bruggetje komt u op het eilandje.

Naar Zweeds gebruik staan er een paar picknicktafels en een barbeque klaar. Gewoon een rugzak met eten meenemen en u kunt er heerlijk vooruit.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSVanaf het bruggetje (en ook van het eiland) heeft u een prima zicht op een paar rotsen waarop een kleine kolonie meeuwen huizen. Dit jaar hadden ze 2 kuikens. Als u dan in de buurt komt ontstaat er een heel gekrijs.

Met een goede verrekijker kunt u goed het verschil zien tussen de witte ouders en de grijze kuikens.

Nu de zon ondergaat krijgt het blauwe water steeds meer een gouden glans. Vanaf het bruggetje kun je dat mooi zien. Verderop langs de route komt u nog langs een klein meertje. Daar liggen grote stenen die prachtig weerspiegelen in het water. Bij windstil weer kunt u daar ook mooie foto`s maken.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe route loopt verder richting het zwembad/speeltuintje. Daar is de zonsondergang het beste te zien. Mocht u nog aan de vroege kant zijn dan kunt u altijd een zakje bosbessen of frambozen plukken. Die groeien volop op deze route. Of u gaat even op vlinder jacht. Wij kwamen verschillende soorten vlinders tegen, zoals het blauwtje.

Wij spoelden deze bessen goed af, lieten ze een uurtje staan met wat zout in het water. Daarna even afspoelen en koken. Heerlijk bij de joghurt. En die bessen kom je op verschillende plaatsen tegen. Een plastic zak meenemen is dan erg handig.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSIn de zomer is de zonsondergang het mooist tussen 21.30 en 22.00 uur. Als u dan bij het speeltuintje aankomt bent u getuige van de meest prachtige kleuren.

Meestal is tegen deze tijd de wind helemaal gaan liggen, het meer is helemaal vlak en weerkaatst de rode gloed alsof er een spiegel in het water ligt.

In een kwartiertje komen de verschillende tinten rood langs, totdat het opeens over is. In een paar minuten wordt het rood flets. Grappig is dat er nog volop restlicht is tot wel middernacht. Zo kun je een boek lezen zonder verlichting tot ruim na 11 uur. 

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSEn dan is het weer tijd om de warme voortent op te zoeken. Het koelt doorgaans lekker af in Zweden. Laat buiten zitten gaat alleen met een lekkere warme trui aan. En als het kan een kampvuurtje aan om de muggen te verdrijven en natuurlijk voor de gezelligheid. Plaatsen om vuur te stoken kom je trouwens op verschillende plaatsen tegen. Meteen ook een plaats om gezellig met andere mensen te kletsen.

Deze wandeling is maar 3 kilometer, maar op het goede moment gelopen, een prachtige wandeling die u geen moment verveelt.

Wandel ze.

Geraadpleegde websites:

POI's

 • Badplaats en speeltuin N56.3744 E15.5158
 • Klein mooi meertje N56.3706 E15.5090
 • Schiereiland N56.3722 E15.5105
 • Start/Finish/Camping N56.3713 E15.5154
Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

 • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
 • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
 • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
 • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
 • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
 • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
 • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.