Sjarsjonmeer

Korte beschrijving

Laatst bijgewerkt op 07-04-2020

Deze zomervakantie waren we te gast op camping Stensö in het plaatsje Holmsjö. Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Stensjö en van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto`s. U kunt deze informatie hier lezen.


Kenmerken
Startpunt: Tving, Zweden
Startlocatie: Blekinge , Zweden
Coördinaten N56.316635 E15.474275
Afstanden: 6 km
Type: Bos, Dorp, Meer
Begaanbaar: Erg drassig
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Mag los
Horeca: Niet aanwezig
Gelopen op: 13-09-2010

Route informatie

Deze route is 6 km lang.
Er zijn geen verkortingen beschikbaar.
De route is goed begaanbaar.
Er is geen horeca aanwezig.Langere beschrijving

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSAan meren geen tekort in Zweden. Daarom zijn we in de buurt van camping Stensjö bij het Skärsjönmeer  gaan lopen.

Daar loopt een mooi pad helemaal rondom het meer. Een lekkertje zonnetje en een pittige wind vergezelde ons tijdens deze wandeling.

Ook deze wandeling was een combinatie van prachtige uitzichten over het meer, leuke kleine paadjes, mooie bloemen, hazelwormen die lekker liggen te zonnen, libellen en vlinders. Genoeg te zien onderweg.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSOnderweg kwamen we weer volop vakantiehuisjes tegen. Niet alleemaal bewoond. Daarom konden we hier en daar eens lekker binnenneuzen.

In een klein huisje aan het water stond een leuk bootje voor het raam. Verder nog een potje met plastic planten. Een vrij sobere aankleding en meubilair liet zien dat de bewoners er waarschijnlijk niet voor langere tijd verbleven.

Wel hadden ze een prachtig uitzicht over het Skärsjönmeer . En van dat uitzicht hebben we ook even genoten.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe natuur is prachtig in Zweden. Ondanks dat overdag de zon doorgaans flink scheen was het niet te warm om te lopen. Door de zon kwamen we ook veel insecten, vlinders en libellen tegen.

Terwijl Pa probeert om mooie foto`s te schieten is de rest van de familie druk bezig met frambozen plukken. Die kom je overal onderweg tegen en ze smaken prima.

Een wandeling van 6 kilometer duurt zodoende een hele middag. Dat is dan inclusief een picknick aan het water.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSOpvallend is het heldere weer in Zweden. In Nederland wordt het zicht na een paar warme dagen vaak wat heiig. Je moet dan wachten tot de volgende regenbui voordat het zicht weer helemaal helder is.

In Zweden is het water en de lucht prachtig blauw en je hebt een helder zicht zover je kunt kijken. Prima voor het fotograferen.

Overdag is het lekker warm en `s avonds koelt het weer flink af. Dan mag de trui weer even aan. Maar het slaapt in ieder geval heerlijk.

GPSwalking.nlHet laatste deel van de wandeling voert door de buitenwijken van Tving. Leuk die rode Zweedse huizen. Allemaal van hout (buitenkant) en bijna allemaal rood. Hier en daar zie je een gele of blauwe variant

En zo kwamen we weer op de parkeerplaats terug. Als we onze zwembroeken hadden meegenomen hadden we nog een duik in het water kunnen nemen. De watertemperatuur ligt in de zomer tussen de 20 en 25 graden Celcius. Het strandje zag er in ieder geval uitnodigend uit.

Wandel ze.

Geraadpleegde websites:

POI's

 • Camping Stensjö N56.3709 E15.5159
 • Skarjon meer N56.3213 E15.4676
 • Start/Finish/Parkeerplaats N56.3166 E15.4742
 • Uitzichtspunt N56.3207 E15.4577
Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

 • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
 • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
 • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
 • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
 • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
 • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
 • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.