Alljungenmeer 3

Korte beschrijving

Laatst bijgewerkt op 07-04-2020

Deze zomervakantie waren we te gast op camping Stensjö in het plaatsje Holmsjö Natuurlijk met de GPS en de topografisch kaart van Zweden onder handbereik.

U kunt hier niet alleen de informatie over de wandeling lezen. Ook hebben we voor u wat informatie over camping Stensjö en van de omgeving. Natuurlijk met een aantal leuke foto`s. U kunt deze informatie hier lezen.


Kenmerken
Startpunt: Stensjo, Zweden
Startlocatie: Dalarna , Zweden
Coördinaten N56.370911 E15.515925
Afstanden: 11, 10, 9, 7, 5 km
Type: Bos, Dorp, Meer
Begaanbaar: Erg drassig
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Mag los
Horeca: Niet aanwezig
Gelopen op: 13-09-2010

Route informatie

Een GPS wandeling van ruim 11 km rond het Alljungenmeer in de provincie Blekinge in Zweden.
Van deze wandeling zijn ook verkorte versies van 10/9/7 en 5 km beschikbaar.
De route is goed begaanbaar.
Op de camping kunt in ieder geval een kopje koffie of een ijsco krijgen.Langere beschrijving

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDeze wandeling begint voor de verandering niet bij het Alljungenmeer, maar gaat eerst door de binnenlanden.

We volgen de asfaltweg die van de camping af loopt. Deze gaat langs een aantal huizen in Stensjö. Ook hier valt het op dat bijna alle huizen rood zijn, met hier en daar een uitzondering.

Als we afslaan richting bossen wordt het direct glooiend. Geen grote heuvels, maar wel een paar kleine klimmetjes. Leuke uitzichten, en volop frambozen om te plukken. Dat doen we dan ook maar.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSWat verderop liggen vele boomstammen naast de weg. Hele delen van de bossen worden gekapt. Je kunt mooi zien waar men gebleven is.

Het is een heel verschil of je lekker tussen de bomen loopt of gewoon in de brandende zon. Gelukkig hebben we goed petjes meegenomen, die houden onze gezichten een beetje in de schaduw.

De paden zijn door zware machines enigzins kapot gereden. Het is daarom soms moeilijk lopen.

Door het uitzicht die deze kap ons biedt hopen we nog tegen een rendier of eland aan te lopen. Maar helaas, als ze hier zitten dan laten ze zich niet zien.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSWe lopen verder richting Stickeboda en Pukaberg. Kleine gehuchten met een paar huizen/boerderijen. Nergens zie je hier een cafeetje of terrasje.

Midden in de zomer is men druk bezig met de onderhoud van de huizen. De één is aan het verven, de ander is rotte planken aan het vervangen. Dat soort onderhoud heb je met deze half houten huisjes. Gelukkig hoeft niemand zich druk te maken over de kleur van de verf: die is 95% rood.

De weg loopt glooiend tussen de huizen door. Leuke plaatjes voor de fotocamera. Het ziet er toch anders uit dan thuis.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSWe lopen verder richting meer. Op de kaart staat dat de route voor ongeveer honderd meter onderbroken is. En dat blijkt te kloppen. Er ligt een buitenhuisje in de weg.

Gelukkig kunnen we via 2 trappetjes over wat hekwerk klimmen. Daarna is het struinen door de natuur. Maar 100 meter is geen groot probleem.

We moeten even om het huis heen en daarna lopen we op een mooi pad langs het meer. Het meer met die mooie diep-blauwe water blijft trekken. Geen rimpel te zien vandaag.

We zien een jonge kwikstaart die rustig bleef zitten voor de camera. We kwamen prachtige rode waterlelies tegen en zo ging het maar door.

GPSwalking.nlTwee eekhoorns en een haas maakten de afdeling grote beesten compleet. Natuurlijk kwamen we onderweg ook weer veel bloemen en vlinders tegen.

En zo liepen we weer terug richting camping. En vanwege het lekkere weer namen we een kleine omweg richting kiosk. Daar kun je lekkere ijsco`s krijgen, ehmm kopen.

Ook deze route is zeker de moeite waard. Heerlijk weer, je komt geen mens tegen en een prachtige natuur. Helaas geen terrasjes, maar dat is hier bij het wandelen vrij gebruikelijk.

Wandel ze.

Geraadpleegde websites:

POI's

  • Moeilijk begaanbaar gedeelte N56.3970 E15.5227
  • Start/Finish/Camping N56.3709 E15.5159
  • Stora Alljungen N56.3773 E15.5152
Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

  • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
  • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
  • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
  • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
  • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
  • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
  • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.