De Meelbossen

Korte beschrijving

Een wandeling in de Meelbossen te Geldrop. De route begint bij manege van Meijl waar u kunt parkeren en ook terecht kunt voor een lekker kopje koffie op de terugweg. De route begint aan de zuidkant van Geldrop en gaat verder over Heezer grondgebied.

 

In alle jaartijden is het heerlijk wandelen in de Meelbossen, maar met de herfst is het door de grote hoeveelheden verschillende paddestoelen extra leuk.


Kenmerken
Startpunt: Geldrop
Startlocatie: Noord-Brabant , Nederland
Co├Ârdinaten N51.404471 E5.557752
Afstanden: 7 km
Type: Bos
Begaanbaar: Gedeeltelijk drassig
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Aangelijnd
Horeca: Bij start
Gelopen op: 13-09-2010

Route informatie

Een GPS wandeling van 7 km door de Meelbossen bij Geldrop.
De paden zijn doorgaans goed begaanbaar.
Een klein stukje loopt u langs een brede sloot, daar kan het pad wat drassig zijn.
Bij het start van de wandeling komt u een aardige horecagelegenheid tegen.Langere beschrijving

de route begint bij Manage van Meijl (ook wel de Meijldijk genoemd), een paar honderd meter buiten Geldrop. Er is een parkeerplaatsje om de auto of fiets te parkeren. Over de Meijldijk is niets op het Internet te vinden. Helaas, er moet vast een leuk verhaal aan deze manege zitten. In ieder geval kunt u er een kopje koffie drinken, een paard huren, of een huifkartocht regelen. En als dat nog niet genoeg is, de Meijldijk is een leuke locatie voor een feest. De manege ligt mooi aan de rand van de Meelbossen.

Wij liepen deze route op een redelijk mistroostige zondagmiddag voorin december. Het liep al tegen vier uur en daarom zien de foto's er ook een beetje flets uit.

Het grote voordeel van het wandelen van deze route in december is de rust. De Meelbossen zijn in trek bij wandelaars een fietsers.

In de zomer zie je hele slierten fietsers over de verschillende fietspaden rijden. Niet voor niets zijn hier verschillende routes uitgezet.

Rond dit vennetje is het prima paddestoelen kijken in de herfst. U kunt hiervoor alleen op pad of meegaan met een IVN exursie.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe route loopt door afwisselend natuurschoon. Op een moment loop je over brede lange paden. Daarna gaat het verder over een glibberig paadje langs een sloot. Maar dat maakt het ook leuk.

Vanuit de zuidkant van Geldrop kun je een heel stuk richting Heeze-Leende lopen zonder direct de bossen uit te lopen. En als de windrichting goed staat hoor je de A67 nauwelijks.

Met een GPS in de hand heb je weinig last van verdwalen maar normaal is de snelweg een aardig orientatiepunt. Bij een westenwind hoor je de A2 (Eindhoven-Maastricht) op de achtergrond. Bij een noord of noord-westen wind de A67 (Eindhoven-Venlo).

Zomers loop je hier een daar onder een prachtig bladerdak. Heerlijk in de schaduw maar misschien ook buiten bereik van de satellieten.  

Na de smalle paadjes langs de sloot kom je na verloop van tijd uit op brede paden waar geen einde aan lijkt te komen. Prima om een lekker tempo erin te zetten.

Maar we hebben er met deze route voor gezorgd dat er voldoende afwisseling is. Soms loopt u over dit soort brede paden. Dan gaat het weer over een klein slingerachtig paadje. En die afwisseling maakt het leuk.

 

 

Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

  • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
  • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
  • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
  • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
  • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
  • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
  • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.