Klein Soerendonks Goor

Korte beschrijving
Het Goor, ten westen van Soerendonk is een deels moerassig natuurgebied dat wordt doorstroomd door de Naaste Loop, die stroomafwaarts overgaat in de Strijper Aa. Het Goor sluit aan bij de Groote Heide. Als u dol bent op vergezichten, hei, bossen en rust, dan moet u deze route zeker proberen.

GPS wandeling van 4 km door het Soerendonks Goor. Als u dol bent op vogel spotten, en u bent niet bang voor pony's dan is dit een mooie wandeling voor bv. de avonduren.Kenmerken
Startpunt: Soerendonk
Startlocatie: Noord-Brabant , Nederland
Coördinaten N51.299835 E5.557311
Afstanden: 4 km
Type: Bos, Hei, Open, Ven
Begaanbaar: Heuvelachtig
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Aangelijnd
Horeca: Niet aanwezig
Gelopen op: 13-09-2010

Route informatie
GPS wandeling van 4 km door het Soerendonks Goor.
Er is een langere wandeling van 14 km beschikbaar.
De route is goed begaanbaar.
Onderweg komt u geen horeca tegen.


Langere beschrijving

 GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSDe wandeling begint aan de rand van Soerendonk. Een lekkere wandeling die we iedereen kunnen aanbevelen. U kunt er best even voor uittrekken, want er is voldoende te zien. Neem daarom zeker een verrekijker mee. Parkeren kunt u gewoon langs de weg. Er is doorgaans plaats genoeg.

Dit is een wandeling waar u direct kunt genieten van de natuur. U loopt namelijk langs het Soerendonks Goor. En daar kunt u volop genieten van een groot aanbod van vogels. Er is een leuke vogelkijkhut van waar u de vogels kunt bespieden. Het is een populaire plek voor vogelspotters. Er zitten soms verschillene spotters met van die enorme verrekijkers. Als u wilt weten wat er te zien is kijk dan maar een eens op de site van vogelwaarnemingen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSVervolgens gaat de route langs een enorme ponywei. Deze beesten hebben echt voldoende ruimte. Op de terugweg loopt u door dit gebied. De paarden zijn best nieuwsgierig en komen graag even snuffelen. Maar ze zijn lekker tam. Dus dat is geen probleem.

Op deze eerste lenteachtige dag van het jaar 2006 was het heerlijk lopen hier. Nog geen insecten. Je loopt hier ook redelijk onbeschut en midden maart is het heerlijk dat de zon zo onbezonnen kan schijnen.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSOnderweg kwamen we nog een bord tegen dat wat informatie over de pony's geeft: De Baronie Cranendonck is een natuurgebied van zo'n 500 ha. groot, gelegen op de hogere delen van een beekdal landse hap. Een derde deel van dit gebied was in gebruik als landbouwgrond maar is na de ruilverkaveling in beheer gekomen bij Staatsbosbeheer.

Sinds 1972 grazen hier IJslandse pony's. Het doel van deze begrazing is om de verlaten landbouwgronden op te laten gaan in het open heidelandschap. De pony's houden het gras kort en vreten jonge boompjes af zodat die geen kans krijgen uit te groeien tot een bos. Het raster houdt de pony's binnen het gebied, u kunt er via de klaphekjes gewoon doorheen lopen. Om het beheer te laten slagen is het belangrijk dat er niet buiten de rood-gemarkeerde wandelroute wordt gelopen.
In verband met de aanwezige pony's dient uw hond te worden aangelijnd.

GPSwalking.nl: foto bij GPS wandeling / wandeling / wandeltocht / track / lezing / workshop/ GPSHet laatste deel van de wandeling gaat dwars door de ponywei waar u op de heenweg langs bent gelopen. Wat suikerklontjes op zak maakt u de wandelaar van de dag.

De beesten zijn best nieuwsgierig en helemaal niet bang aangelegd. Maar ze doen geen vlieg kwaad.

En zo heeft u bijna 4 kilometer in een prachtig gebied afgelegd.

Als u deze wandeling te kort vindt kunt u altijd de langere route lopen van ruim 14 kilometer die ook over de Leenderhei gaat. Klik hier om verder te kijken.

Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

  • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
  • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
  • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
  • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
  • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
  • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
  • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.