Ommetjes Coevering Geldrop

Korte beschrijving

Laatst bijgewerkt op 01-04-2017

Bewegen is gezond, dat weet iedereen; maar soms heb je een zetje nodig om in beweging te komen. Dat geldt zeker voor mensen die, om welke reden ook, geen sport kunnen beoefenen. Daarom is er ‘Wandelen in de wijk’ op meerdere plaatsen in Geldrop-Mierlo.

De 4 ommetjes in de wijk Coevering zijn ongeveer 4 km lang en u kunt ze op dinsdag en donderdag met een groep lopen. Maar u kunt deze kleine ommetjes natuurlijk ook zelfstandig lopen. U print gewoon het kaartje uit en dan kunt u op pad, zonder GPS.


Kenmerken
Startpunt: Geldrop, Wijkcentrum De Dreef
Startlocatie: Noord-Brabant , Nederland
Coördinaten N51.417742 E5.573013
Afstanden: 5, 4, 4, 4 km
Type: Niet beschikbaar
Begaanbaar: Doorgaans goed begaanbaar
Rolstoel: Niet toegankelijk
Honden: Aangelijnd
Horeca: Bij start
Gelopen op: 03-04-2011

Route informatie

De Wijkommetjes zijn ongeveer 4 km lang en kunnen aan elkaar gekoppeld worden voor een langere wandeling.
De ommetjes gaan over zeer goed begaanbare paden, fietspaden en stoepen.
Horeca is aanwezig bij het startpunt bij Wijkcentrum De Dreef.Langere beschrijving

Wandelend de eigen wijk ontdekken

GPSwalking.nlKom mee naar buiten, allemaal!

Bewegen is gezond, dat weet iedereen; maar soms heb je een zetje nodig om in beweging te komen. Dat geldt zeker voor mensen die, om welke reden ook, geen sport kunnen beoefenen. Daarom is er ‘Wandelen in de wijk’ op meerdere plaatsen in Geldrop-Mierlo.

Elke dinsdag en donderdag om 9.00 uur vanuit Wijkcentrum De Dreef, Willem Barentszweg 69. Aanmelden is niet nodig: wie op tijd is wandelt mee.

GPSwalking.nlWat houdt Wandelen in de wijk in?
Op een wekelijkse vaste dag en tijd komen mensen bij elkaar die graag samen met anderen een uurtje willen wandelen. Er zijn routes uitgezet die beginnen en eindigen op hetzelfde punt, in dit geval De Dreef. Een route is ongeveer 4 kilometer, maar inkorten of uitbreiden is mogelijk. Moeilijk begaanbare stukken worden vermeden, waardoor de routes ook geschikt zijn voor mensen met een rollator of rolstoel. En halverwege is er een bankje om even te rusten en te genieten.

SGPSwalking.nloms kennen mensen in hun eigen wijk alleen de weg naar de supermarkt, familie en werk en kennen zij weinig mensen in hun buurt. Door wekelijks met elkaar te wandelen kunnen mensen elkaar en Geldrop beter leren kennen!

Wandelen in de wijk wordt georganiseerd in samenwerking met plaatselijke organisaties. De gemeente Geldrop-Mierlo vindt het belangrijk dat er binnen de wijk wordt samengewerkt om het welzijn van de inwoners te bevorderen en ondersteunt dit initiatief dan ook van harte. Voor de zomer komen er routeboekjes beschikbaar. Deze zullen voor iedereen tegen een gering bedrag te verkrijgen zijn.

GPSwalking.nlDeelname is gratis en geheel vrijblijvend; u kunt dus zelf kiezen hoe vaak u meedoet. Na afloop is er gelegenheid om even bij te praten bij een kopje koffie. De consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Kaartje
Het Google Kaartje bij deze wandeling kan door iedereen worden uitgeprint en meegenomen op de wandeling. Het is hierdoor niet nodig om een GPS in bezit te hebben.

Acties
Navigeer naar startlocatie Download (ZIP) Download (GPX) Bekijk kaart/tracks Bekijk de fotoserie Print wandeling tekst
Startlocatie

Reacties


Wij zijn benieuwd naar uw reactie. Wel hebben we een aantal spelregels waar we u even op willen attenderen

  • Alle velden moeten verplicht worden ingevuld.
  • Uw reactie wordt pas na goedkeuring zichtbaar in de lijst ervaringen.
  • Uw e-mail adres niet wordt getoond op de site.
  • De webmaster behoudt zich het recht uw tekst aan te passen.
  • Het is niet toegestaan email-adressen, enige weblinks of schuttingtaal in de tekst op te nemen. Bij veelvuldig misbruik kan u de mogelijkheid van opslaan worden ontzegd.
  • Als u ons een link wilt doorsturen dan a.u.b. per email.
  • English texts will not be accepted. All input needs to be approved by the webmaster on forehand before be visible on this website. So save yourself the trouble.